top of page

GRÄSMATTA

Nicegarden är ett familjeägt företag sedan 1962. Årligen anlägger vi flertalet gräsmattor i Danderyd, Lidingö, Täby och Sollentuna. Vi ser alltid till att göra ett bra förarbeta före själva utrullningen så att resultatet står sig decennier senare. Tveka inte att höra av dig för en kostnadsfrioffert så hjälper vi dig anlägga gräsmattan. 

Att anlägga en gräsmatta är ofta ett mycket mer arbetsintensivt arbete än vad många först inser. Av den anledningen väljer de flest att anlita proffs när gräsmattan ska rulla ut. Vi jobbar alltid genom att förbereda arbetet så grundligt som möjligt. Det innebär att vi först alltid fräser, krattar och plattar till marken innan. Anledningen till att förarbetet ska vara så noggrant som möjligt är för att undvika att gräsmattan blir ojämn, att stenar tränger sig igenom eller att slutresultatet på annat sätt avviker.

HUR GÅR DET TILL NÄR VI ANLÄGGER EN GRÄSMATTA?

Innan vi börjar rulla ut gräset måste man förbereda marken ordentligt. Det innebär att vi först gräver upp den gamla gräsmattan/marken med ett djup på minst 8 centimeter. Sedan lägger vi på ett lager med ny och fräsch jord. På så vis förbättras förutsättningarna för att mattan blir jämn. Sedan krattar vi marken för att ta bort eventuella tuvor, stenar, rötter och annat avfall. När krattningen är över måste man platta till marken. Först därefter kan man börja med själva utrullningen.


När vi är klara med att rulla gräset är gräsmattan i princip anlagd. För att garantera att mattan är jämn rullar vi även över gräsmattan för att den verkligen ska vara stabil och för att mattorna bättre ska kunna växa ihop. 

KOSTNADSFRI OFFERT NÄR DU SKA ANLÄGGA GRÄSMATTA I DANDERYD, LIDINGÖ, TÄBY OCH SOLLENTUNA

Vill du få i ordning tomten och kunna njuta av en fin gräsmatta i vår-, sommar eller höstsolen? Tveka inte att höra av dig till oss. Vi offererar helt kostnadsfritt och kommer gärna på besök före om så krävs. Ange gärna hur stor ytan är och vilken typ av jord som finns under den nuvarande gräsmattan. Beroende på om det är sand eller lera kan arbetet variera en aning. Varmt välkommen till Nicegarden!

bottom of page