top of page

VINTER-, VÅR- &HÖSTSTÄDNING

Nicegarden är ett familjeägt företag sedan 1962. Vi jobbar med alla typer av trädgårdsskötsel och vinter- och vårstädning är en av våra främsta specialiteter. Vi har arbetat med vinter- och vårstädning av trädgårdar och tomter i Danderyd, Lidingö, Täby och Sollentuna sedan många år. Vi gör allt från plantering, gräsklippning till att blåsa löv och klippning av häckar. Tveka inte att höra av dig för en offert på trädgårdsstädning & skötsel så återkommer vi med en kostnadsfri offert!

Inför vintern är det viktigt att man planerar trädgårdsskötseln på så vis att växter och plantor blir väl förberedda inför vintern och trädgården ser vacker ut när vårsolen återkommer. Det vi ofta brukar göra är att blåsa bort löven så de inte täcker gräsmattan inför vinterns täcke av snö. Om du vill flyttar vi löven till rabatter eller under häckar där de utgör en naturlig gödsel för dina övriga växter. 


Även gräsklippning ska man göra en sista gång inför vintern. När dagstemperaturerna slutar överstiga 5 grader slutar gräset växa. Det är ett ypperligt tillfälle för oss att klippa gräset en sista gång. Man brukar vilja ha gräset åtminstone 4-5 centimeter långt för att inte gräset ska dö över vintern. Det beror på att rötterna generellt sett är lika djupa som gräset är långt. 
 

Höstplantering är ett annan syssla vi gärna gör åt dig. Vi hjälper dig gärna med allt från träd till buskar, häckar och mindre växter

SÅ VÅRSTÄDAR VI TRÄDGÅRDEN PÅ BÄSTA VIS

Att vårstäda trädgården ger ofta det där lilla extra för när vårsolen börjar titta fram. Vi rensar bort gammalt ris och döda växter. Det går ofta bra att plantera fina vårblommor som liljor och hyacinter. Självklart ska utemöblerna ställas i ordning och altanen vara fri från gamla löv, smuts och snörester. Ibland kan gräsmattan och vissa växter se lite tråkiga ut i början på våren. Då hjälper vi gärna till att gödsla och försiktigt ta bort gamla grenar.

KOSTNADSFRI OFFERT FÖR JOBB I DANDERYD, LIDINGÖ, TÄBY OCH SOLLENTUNA

Vill du i ordning tomten inför vintern eller sommaren? Tveka inte att höra av dig till oss. Vi offererar helt kostnadsfritt så att du slipper förbereda trädgården helt själv. Skicka gärna med information om hur stor din tomt/trädgård är så vi kan göra en bättre uppskattning. Varmt välkommen till Nicegarden!

bottom of page