top of page

STENSPRÄCKNING

Nicegarden är ett familjeägt företag sedan 1962 och specialiserat på stenspräckning. Vi har arbetat med stenspräckning i Danderyd, Lidingö, Täby och Sollentuna sedan många år och för allt från pooler, till källare eller andra ändamål. Vi spräcker allt från berg till stora stenar och betong. Våra stenspräckare är specialister på sitt jobb. Samtliga har gått utbildningar i stenspräckning för att garantera säkerheten och minimera buller. Tveka inte att höra av dig för en offert på stenspräckning så återkommer vi med en kostnadsfri offert!

Stenspräckning är ett hårt arbete som kräver gedigen erfarenhet och ett rigoröst säkerhetstänk. Våra stenspräckare jobbar med utrustning i toppklass för att arbetet ska vara säker och effektivt. Självklart är vi alltid utrustade med hörselskydd, handskar och skyddsglasögon och arbetar med moderna borrmaskiner och ordentliga kilar. Vi jobbar med ett elavfyrat system vars detonationer är mycket mindre än klassisk sprängning. Med stenspräckning vibrerar man snarare bort stenen än att man spränger bort dem. På så vis är säkerheten och precisionen högre. 


Vi har erfarenhet av allt från att spräcka betong till berg och stora stenar. Det finns inga jobb vi inte klarar av!

STENSPRÄCKNING ÄR OFTA ATT FÖREDRA ÖVER BERGSPRÄNGNING

Även om bergsprängning rent tekniskt är mer effektivt än stenspräckning, så brukar man föredra stenspräckning i bebyggda områden på grund av säkerhetsriskerna. En bergsprängning kan enbart göras efter omfattande besiktning av närliggande byggnader och fastigheter. Under en bergssprängning måste stor hänsyn tas till explosionsrisken. Detta mycket omfattande säkerhetsarbete slipper du vid stenspräckning. Stenspräckning är således ofta mycket billigare än bergsprängning.

KOSTNADSFRI OFFERT FÖR JOBB I DANDERYD, LIDINGÖ, TÄBY OCH SOLLENTUNA

Vill du få till drömtomten? Ett attefallshus eller en vacker källare till nybyggnationen? Tveka inte att höra av dig till oss. Våra offerter är självklart kostnadsfria. Skicka gärna med information om hur många kubikmeter du tror att vi kommer behöva spränga. Ta gärna bilder på det som ska spräckas bort så vi får en ännu bättre uppfattning. Varmt välkommen till Nicegarden!

bottom of page